CZ 75 P-07 Duty LÉGPISZTOLY


A kis co2-es hasonmás


MŰSZAKI ADATOK:

Teljes hossz: 185 mm

Magassága: 135 mm

Szélessége: 28 mm

Irányzék távolsága: 150 mm

Csőhossz: 92 mm huzagolt acél cső

Súly: 0,82 KG!

Kaliber: 4,5 mm BB ólom vagy könnyű fém lövedékkel

Teljesítménye: 3 J (125 m/s)

Energiaforrása: 1db 12g CO2 patron (egy patronnal 60-70 lövés adható le)

Lövet: 20 lövetű "szekrénytáras", BB ólom gömblövedékkel

Fogyasztói ára: 30-40.000 ft közötti, több változat létezik.. (2015.Május)

    

A CZ75 Duty légpisztoly egy co2 működésű nagyon jó kis játékszer,ami az eredeti CZ75 9 mm-es éles pisztoly szinte tökéletes mása.Kézbe véve a fegyver nem csekély súlya,ami majd 1 kiló,valamint a nagy részt fém alkatrészek is ezt az érzést keltik.Szinte csak 1-2 felírat ami elárulja hogy egy jó minőségű játékpisztolyt tartunk a kezünkben..

A cikkben szereplő játékunk gyártója a nagy nevű ASG,aki elvileg DÁN székhelyű cég,de mint sok más gyártó,ő is a távol keleten gyártatja a jó minőségű airsoft fegyvereit.Erről tanúskodik a fegyveren látható "Made In Taiwan" felírat is.

    

Ettől függetlenül a fegyver nagyon jó minőségnek látszik,az eddig tesztelt Gamo co2 pisztolyoktól valamivel jobbnak ítélem meg.

A fegyver elsütéséhez nem kell brutálisan nagy erő,ami az egyik olyan dolog,ami nagyon tetszett benne.Ugyan ez sem egy két zónás céllövő elsütő szerkezet még,de egészen szépen működik,és az elsütő billentyű is fémből van.

A fegyver használható Double Action (DA)módban,amikor csak az elsütő billentyűt húzgáljuk és gyors egymás utáni lövéseket tudunk leadni.

Vagy használható Single Action (SA) módban,amikor a kakast minden lövésnél hátrahúzzuk,így az elsütő billentyű is lövés kész állapotba kerül,így rövidebb úton jár és könnyebb a sütése is.

    

A kakast a hátra húzható szánnal is megakaszthatjuk,mivel elvileg ez egy Blow-Back szánhátrasiklásos működésű pisztoly lenne.Tehát hasonlóan működik mint az éles változata.Viszont működés közben nem érezni annyira a szán hátrasiklást,mint például a gamo V3-nál,ami rendesen "rúg" lövés közben..

A szelep ennél a típusnál közvetlenül a kakas alatt helyezkedik el,ami  jól látható.

Természetesen a fegyver bal oldalán megtaláljuk a manuális biztosítást és a cső alatt egy 19 mm széles weaver sínt is.

    

A fegyver tára is nagyrészt fém és  BB lövedék befogadására alkalmas.A tár bal oldalán található kis fekete pöcök alsó végállásba húzása és megakasztása után már mehet is bele a 20 db lövedék.Ezután a pöcköt vissza ki kell akasztani,mert a lövedékeket csak így fogja tudni a rugó adagolni a csőbe.

    

Ez a fegyver is 1db co2 patronról működik.A  markolat alján található kioldó gomb megnyomása és a markolat egy részének eltávolítása után férünk majd hozzá a patronhoz.A parton cseréhez a tárat is ki kell venni,mert alatta találjuk a parton rögzítő csavart.

      

A próba lövés során,a játékot nagyon élveztem.10 méterre minden lövés halál volt a sörös doboznak:)A pisztoly sütése egészen jó,de pontos célba lövészetre még ez sem igazán alkalmas,tehát a lőlapra való lövészetet nem annyira kell erőltetni. A BB lövedéket nem céllövészetre találták ki. 7-8 méterre lőhető vele egy 4-5 cm-es szórás,erre kell számítani maximum.Persze lehet próbálkozni jobb minőségű (H@N) lövedékkel,az valamivel jobb minőség,de csodát akkor se várjunk.

Az irányzékai is nagyon igényesnek mondhatóak,amiből a hátsó ami állítható oldal irányba.

A fegyver nagyon szépen működik,használata nagy élmény felnőtt vagy gyerekek számára is!


 

Utóirat:

Most 2016 közepén,egy évvel a CZ75 cikkem írása után járunk.Úgy adódott hogy hozzám került átnézésre egy ilyen légpisztoly. A fegyverről annyit kell tudni hogy egy éves,de máris meghibásodott. A hibajelenség:elereszti a gázt,a parton betekerése után.

Így most jó alkalom nyílt arra hogy bepillantást nyerjünk a fegyver belsejébe. Nagyon nem szeretném szaporítani a szót,de csalódott vagyok. A jó nevű ASG-től valamivel többet vártam.

A CZ75 belső szerkezete nagyrészt alumínium és spiáter. A tömítések pedig egy évet sem bírtak..

Ha netán valaki szétszedné,akkor kösse fel a gatyáját,nem egyszerű mutatvány lesz:) De beszéljenek a képek helyettem.

      

      S.C. 2015-2016.Legfrissebb Hírek