Gamo P23 co2 légpisztolyMŰSZAKI ADATOK:

Teljes hossz: 190 mm

Magassága: 130 mm

Szélessége: 30 mm

Irányzék távolsága: 140 mm

Csőhossz: 110 mm huzagolt acél cső

Súly: 0,45 KG.

Kaliber: 4,5 mm BB ólom vagy könnyű fém lövedékkel

Teljesítménye: 4 J (125 m/s)

Energiaforrása: 1 db 12g CO2 patron (egy patronnal 60 lövés adható le)

Lövet: 10 lövetű csőtáras, BB ólom gömblövedékkel

Fogyasztói ára: 24.990 ft (Z-shops.eu fegyverbolt 2015.Május)


       

 

A P 23 légpisztoly a gamo egyik legjobban kedvelt co2 fegyvere.Engem erősen emlékeztet a PA 63M 9 mm-es, éles fegyverre a külső jegyeiben.Ez is 8-10 méteres örömlövészetre készült,sörös dobozok irtására. Halál pontos célba lövésre nem igazán alkalmas, a kilőhető gömb lövedék pontatlansága miatt .A P-23 is csak ólom vagy könnyűfémből készült "BB" gömblövedékkel működik.A pár méterről sörös dobozra való hobbi lövészethez kiváló választás.

A fegyver anyaga nagy részt jó minőségű műanyag,amit a hobbi fegyvergyártásban előszeretettel alkalmaznak.Természetesen az elsütő szerkezet belső részei,a fegyvercső,a szelep és a többi fontos rész is fémből vannak,tehát nem kell attól félnünk hogy hamar tönkre menne a használat során.Ne felejtsük el hogy a Gamónak 10 éves tapasztalata van a co2 fegyverek gyártásában.

A Gamo P23 hoz gyárilag jár egy pofás kis műanyag koffer is az árban!

    


A Gamo P23 tárazásához úgy kell hozzákezdeni,hogy fel kell nyitni a csövet,ami alatt a  10 db BB lövedéket be tudjuk tölteni.A kis piros színű pöcköt előre kell tolni és megakasztani,majd ezek után tudjuk betölteni egyesével a lövedékeket a kijelölt lyukon.Ezután a piros kis pöcköt vissza kell akasztani,hogy a rugó nyomva tartsa a lövedékeket,mert így tolódnak majd be egyesével lövés közben a csőbe.

    

    

Mint a Gamo szinte mindegyik co2 pisztolya,a P 23 is  1 db 12 grammos patronról működik,amivel 60 lövést lehet leadni .

A fegyver rendelésénél ne felejtsünk el bőven rendelni ebből is és a hozzá való gömblövedékből is.Már csak azért sem,mert a "Semi-automatic" működésnek köszönhetően,10 lövedéket akár 5-6 másodperc alatt is ki tudunk lőni a Gamo P 23-al!

Lényegében csak húzgáljuk az elsütő billentyűt és pillanatok alatt szitává lőttük a söröz dobozt..és máris oda egy doboz muníciónk:))

    

    

A patronhoz úgy férünk hozzá,ha a fegyver bal oldalán alsó irányból felpattintjuk a műanyag markolatot.


A PRÓBA:

A Gamo P23-at amikor kipróbáltam,gyönyörűen működött.Pillanatok alatt elszórtam vele 100-200 lövedéket,minden probléma nélkül.

Az elsütő szerkezete viszonylag nagy erőt kíván a sütéshez,de a co2 pisztolyok nagy része ilyen,ezt már megszokhattuk..Ettől függetlenül nagy öröm vele a játék,mert a Gamo P23 nagyon szépen működik és a felhasznált anyagok is minőséginek tűnnek,még ha csak 25.000 ft-ba kerül,akkor is..Én a Gamo PX 107-től jobb fegyvernek tartom és szerintem nagyon megéri az árát!S.C    2015.05.Legfrissebb Hírek