Gamo PT80 légpisztoly


Táras co2 légpisztoly


MŰSZAKI ADATOK:

Teljes hossz: 180 mm

Magassága: 140 mm

Szélessége: 30 mm

Irányzék távolsága: 130 mm

Csőhossz: 105 mm huzagolt acél cső

Súly: 0,50 kg.

Kaliber: 4,5 mm 

Teljesítménye: 4 J (125 m/s)

Energiaforrása: 1 db 12 g CO2 patron (egy patronnal 60 lövés adható le)

Lövet: 8 lövetű forgótáras, ólom szoknyás lövedékkel

Fogyasztói ára: 36.000 ft amikor nincs akcióban.

(Z-shops.eu fegyverbolt 2015.Május)

    

A PT80 a gamo egyik forgótáras,szoknyás lövedékkel működő co2 fegyvere.Ez is inkább 8-10 méteres örömlövészetre készült sörös dobozok irtására. Halál pontos célba lövésre még ez sem igazán alkalmas, az elsütő szerkezet kemény működése miatt,de azért ezzel már lehet lőni 6-8 méterre egy 30 mm-es szórásképet ha ügyesek vagyunk,de nem egyszerű.

A Gamo PT 80 már szoknyás normál lövedékkel működik,de nagy pontosságra azért nem  számíthatunk.A pár méterről sörös dobozra való hobbi lövészethez viszont kiváló.

A fegyver anyaga itt is egyrészt jó minőségű műanyag,amit a hobbi fegyvergyártásban előszeretettel alkalmaznak.Másrészt  fém,amit a súlyán is érezni.Természetesen az elsütő szerkezet belső részei,a fegyvercső,a szelep,a felnyitható szán,a kakas és a többi fontos rész is fémből vannak,tehát nem kell attól félnünk hogy idő előtt probléma lesz vele a használat során.Ne felejtsük el hogy a Gamónak 10 éves tapasztalata van a co2 fegyverek gyártásában.

    

    


A Gamo PT80  8 lövetű forgótáras működésű,ami annyit jelent hogy a műanyagból készült forgótárból lövi a lövedéket.A szán felnyitása után férünk hozzá,aminek nyitó karja a pisztoly bal oldalán található a PT80 felírat alatt.A tárból 3 darabot kapunk a fegyverrel a csomagban.

    

A Gamo PT80 is 1 db 12 grammos patronról működik,amivel 60 lövést lehet leadni .A fegyver rendelésénél ne felejtsünk el rendelni ebből is ha lövöldözni is szeretnénk,nem csak nézegetni a fegyvert:)

    

Már csak azért sem,mert a "Semi-automatic" működésnek köszönhetően,a 8 lövedéket akár 5 másodperc alatt is ki tudunk lőni a Gamo PT.80-al.Lényegében csak húzgáljuk az elsütő billentyűt és pillanatok alatt szitává lőttük a söröz dobozt..

A partonhoz úgy férünk hozzá,ha a fegyver bal oldalán a műanyag markolat alját kicsit megfeszítjük és már ki is pattan,ami alatt látható a 12 grammos co2 patron..

Ez a fegyver két üzem módban is működik. Ha a fém kakast hátrahúzzuk ilyenkor megfeszítve az ütőművet.(SA/DA üzem mód)Ilyenkor valamivel könnyebb a sütése,de azért csodát ne várjunk tőle..Vagy a hagyományos: húzgáljuk az elsütő billentyűt és mennek a lövedékek ezerrel Laughing

     


Az irányzékok a PT80-nál is jól láthatóak és ezen is csak a hátsó és oldal irányba állítható.

A másik képen a  manuális biztosítás..

    

A próba során ezzel sem volt nehéz gyorsan megszabadulni pár száz lövedéktől,de a 8-as tár gyorsan kifogyott.Még jó hogy 3 db van belőle és ha valaki egyfolytában táraz nekünk,így folyamatosan lőhetünk Laughing.

Pontosságban valamivel jobb volt támasztékból,mint a gömblövedékkel működő társai,de mint tudjuk ez sem pontlövészetre készült fegyver,így inkább baráti összejöveteleken szórakozási célokra ajánlom,mint a Gamo V3 és Gamo PX 107-et is.

    

Ez legalább szerelhető ha úgy adódik..
S.C.     2015.05.
Legfrissebb Hírek