Gamo V3 co2 légpisztoly


A szánhátrasiklásos rendszer..


MŰSZAKI ADATOK:

Teljes hossz: 190 mm

Magassága: 140 mm

Szélessége: 30 mm

Irányzék távolsága: 155 mm

Csőhossz: 120 mm huzagolt acél cső

Súly: 0,45 kiló

Kaliber: 4,5 mm BB ólom vagy könnyű fém lövedékkel

Teljesítménye: 4 J (125 m/s)

Energiaforrása: 1 db 12 g CO2 patron (egy patronnal 60 lövés adható le)

Lövet: 15 lövetű szekrénytáras, BB ólom gömblövedékkel

Fogyasztói ára: 44.000 ft amikor nincs akcióban.

(Z-shops.eu fegyverbolt 2015.Május)

     


A V3 a gamo egyik szánhátrasiklásos co2 fegyvere.Ez is 8-10 méteres örömlövészetre készült sörös dobozok irtására. Halál pontos célba lövésre nem igazán alkalmas,sem az elsütő szerkezet működése sem a kilőhető gömb lövedék pontatlansága miatt sem.A V3 is csak ólom vagy könnyűfémből készült "BB" gömblövedékkel működik.A pár méterről sörös dobozra való hobbi lövészethez viszont kiváló.

A fegyver anyaga egyrészt jó minőségű műanyag,(kb. 1/3 arányban)amit a hobbi fegyvergyártásban előszeretettel alkalmaznak.Másrészt 2/3 rész fém,amit a súlyán is érezni.Természetesen az elsütő szerkezet belső részei,a fegyvercső,a szelep,a szán,a kakas és a többi fontos rész is fémből vannak,tehát nem kell attól félnünk hogy idő előtt probléma lesz vele a használat során.Ne felejtsük el hogy a Gamónak 10 éves tapasztalata van a co2 fegyverek gyártásában.

      

      

 

A V3 szánhátrasiklásos működésű,ami annyit jelent hogy az elsütés pillanatában a felső rész hátrafelé mozdul 10-15 mm-t.Így lövés közben állandóan mozgásban van,így imitálva az éles fegyverek mozgását és hátrarúgás érzését.A pontosságot nagyon ez nem befolyásolja,de használat közben nagyobb élményt ad mint a merev szánnal szerelt fegyverek,mint például a PX 107.


A tárba maximum 15 db BB lövedék fér,amit a tár kivétele és a kis piros színű pöcök alsó végállásba lehúzás és megakasztás után tudunk betölteni egyesével a kijelölt lyukon.

    

    


A V3 is 1 db 12 grammos patronról működik,amivel 60 lövést lehet leadni .A fegyver rendelésénél ne felejtsünk el bőven rendelni ebből is és a hozzá való gömblövedékből is.Már csak azért sem,mert a "Semi-automatic" működésnek köszönhetően,15 lövedéket akár 10 másodperc alatt is ki tudunk lőni a V3-al.Lényegében csak húzgáljuk az elsütő billentyűt és pillanatok alatt szitává lőttük a söröz dobozt..és máris oda egy doboz muníciónk:))

    

A Gamo V3 tár és patronház egyébként teljesen ugyanaz mint a PX-107 tára,így csereszabatos vele.

    

Az irányzékok a V3-nál jobban láthatóak és ezek is oldal irányba állíthatóak.

A másik képen a tárkioldó gomb és az elsütő billentyű.


A szó szerint értendő "faék" egyszerűségű manuális biztosítás..

    


    

 

A Gamo V3-at amikor kipróbáltam,szépen működött.Pillanatok alatt elszórtam vele 100-200 lövedéket,minden probléma nélkül.Az elsütő szerkezete valamivel jobb mint a PX107-nek,de ez is elég nagy erőt kíván a sütéshez.De bevallom ezzel a típussal azért sokkal jobb volt lövöldözni.Nekem jobban tetszett a V3 mint a PX 107.
S.C.     2015.Legfrissebb Hírek